Auteur Sujet: Cannot Make Screenshots During Gameplay  (Lu 1587 fois)

Hors ligne Duke of Earl

  • Duc d’Earl
  • Général de Brigade
  • ****
  • Messages: 1360
  • Duc d'Friedland
Cannot Make Screenshots During Gameplay
« le: 14 janvier 2012, 05:35:29 am »
Bonjour la plupart des Mssrs. instruits,

During Albuera scenario .... with Historical ammunition supply configuration .... 3D view .... Spain Infantry Rgt (Engage/Attack Orders, Heavy Casualties) refused to retreat from position against France Infantry Rgt (column of Companies, Hold Line/Defend Order, firing musket volleys) ....  :roll:

3D Action Continued: France Rgt maintains position, Hold Line/Defend Orders effective, STILL FIRING MUSKET VOLLEYS WITH 0 AMMUNITION at Spain Infantry Rgt (Now has 0 men, 0 morale, but visible 3D Line formation with Tattered Flag ) ....  :shock:

And more .... when I use 'W' key for screenshot .... I get spyBoard error message ... game locked .... I have to CTRL+ALT +DEL .... thus restart game again from scratch to return to scenario (stored in Histwar 'Save' file) .... so, poor child needs some help with this bug mystery ....  :(

I know about 'Hold Line - Defend Line ' Infantry bug  ... but, what is this?  :?:

Here is spyBoard text (sorry, no .txt or .jpg image, maybe next time  :oops:)

"OS 5 1 2600 2
Pack: Service Pack 3
Version HistWar ************** Version Exe:2.3b0
Mode HSB 0 0 0
Résolution Debug N Width 1024 Height 768
D3DAPP : Pass1
D3DEnum : NbCartes= 1
D3DAPP : Pass2

Driver nv4_disp.dll
Nom Carte NVIDIA GeForce 7800 GS
Version 6000e c1659
Affichage W=1024
Affichage H=768
Affichage F=16
Stencil= 4b
MSamTyp= 0
MSamQly= 0
D3DCD3DSet StartFS:O FoundFS:O FoundW:O isW?:N

D3DAPP : Pass3
D3DAPP : Pass4
D3DParam : W N BBCount 1 MSType 0 MSQlt 0 SwapE 1 ESten 1
D3DParam : Wid= 1024 Hig= 768 Fmt= 21 Frq= 75 PI= 0
Out : BuildPresentParamsFromSettings
Out : CreateDevice Phase!=2
INIT OK Param : 1 0
INIT Device
Sprite
OTSI : C:\HistWarGames\HistWar\Langage\HW\English\SetUp.txt
Lecture C:\HistWarGames\HistWar\Langage\HW\English\SetUp.txt
Lecture C:\HistWarGames\HistWar\Langage\HW\English\Menu.txt
47 chapitres 494 lignes

Extension Modds Sons
Extension Modds Out-Sons
Extension Modds IndexUnite
Extension Modds Out-IndexUnite
Extension Modds FichTextMesh
Extension Modds Out-FichTextMesh
Extension Modds flagText
Texture1
Restore In ... Restore Out
D3DAPP : Pass5
Entre ds les SetUp 00
Lecture Pref
DialogueOut
Immediat 0
Meteo 12
Camp 0 1
Munit 0
Net 0

Etat 0
Place 40
Lecture Objets
DLL Load
DLL Exe
Version HistWar *****1*****     Dll: 08/5.3B0
DialogueOut
Fin INIT
INIT Device
Scene
La Boucle
Module error= 8 id= 22 D3D= 8007000e
Error File :"


Cordialement, DoE

Cordialement, DoE
« Modifié: 14 janvier 2012, 08:09:14 am par Duke of Earl »

Hors ligne thilio

  • Général de Brigade
  • ****
  • Messages: 1144
Re : Cannot Make Screenshots During Gameplay
« Réponse #1 le: 14 janvier 2012, 09:25:51 am »
This bug of not retreating despite havy casualties (in defense position) was already mentionned and JMM is working on it.

Sorry, i just read your last sentence about this know bug...
It appears you have a lot of problems with the integrated PWM  :cry:

Did you already made a reinstall of the game and of the PWM?
« Modifié: 14 janvier 2012, 09:29:39 am par thilio »

Hors ligne Duke of Earl

  • Duc d’Earl
  • Général de Brigade
  • ****
  • Messages: 1360
  • Duc d'Friedland
Re : Re : Cannot Make Screenshots During Gameplay
« Réponse #2 le: 14 janvier 2012, 17:30:08 pm »
This bug of not retreating despite havy casualties (in defense position) was already mentionned and JMM is working on it.

Sorry, i just read your last sentence about this know bug...
It appears you have a lot of problems with the integrated PWM  :cry:

Did you already made a reinstall of the game and of the PWM?

Bonjour (or Bonsoir)  Msr. thilio,

A little more precision .... :)

No think this is same Infantry Defense Position bug (heavy casualties) ....  :| .... I know JMM is working on this .... so, I am most patient .... ;)

Observation: Coalition (Britain & Spain) Infantry is advancing against my France Defense Line ....  Coalition Infantry Rgt Attacks France Rgt on Defense Line ('Engages' on my slightly modified ''Langage>English>interne2' file ) .... but it will not Recoil/Retreat or even Rout with 0  men or 0 morale .... Many Coalition 3d figures occupy same position on 3D field (with just a few casualty figures on ground) .... meanwhile, France Infantry (Holding  Defense Line position) .... with 0 ammunition and good morale.... continues frequent firing of musket volleys (from what ammunition? - Historical-Limited Option pre-selected) at WIPED-OUT Coalition Infantry Rgt (according to OLD GUI box on right-lower side) .... and France Infantry do not withdraw ....  :?:

I am using 1/2 scale in PWM scenarios (and all other scenarios too, Waterloo, Austerlitz, Borodino, etc).... and very nice 3D troops I might say .... 8)

I reinstsall patch 03b and then I reinstall integrated PWM several days ago to fix Spain CinC bug  (Baylen scenario broken)  :evil: .... all works fine now (no Baylen scenario in folder anymore) .... :D

My BIG question is what happened to Screenshot function? .... :?:

Also, I cannot attach SAV files to forum messages because it is not allowed format .... anyway, old Albuera scenario SAV file is gone (replaced by new Albuera scenario - with some more strange graphic events!).... so, I guess I must re-learn Beta-Test 'REDMINE" protocols again to submit SAV files.... good way to spend weekend ....  :roll:

Cordialement, DoE
« Modifié: 15 janvier 2012, 03:13:49 am par Duke of Earl »

Hors ligne Soldat Louis

  • Major
  • ***
  • Messages: 593
Re : Cannot Make Screenshots During Gameplay
« Réponse #3 le: 14 janvier 2012, 18:12:56 pm »
Dear Duke,
I think that the explanation for the ammunition issue is that in the game a unit in defense can collect the ammunition from dead and wounded soldiers. So, even if the displayed amunition level is 0, they might still have enough to fire a few volleys when attacked.

Hors ligne Duke of Earl

  • Duc d’Earl
  • Général de Brigade
  • ****
  • Messages: 1360
  • Duc d'Friedland
Re : Re : Cannot Make Screenshots During Gameplay
« Réponse #4 le: 14 janvier 2012, 23:05:02 pm »
Dear Duke,
I think that the explanation for the ammunition issue is that in the game a unit in defense can collect the ammunition from dead and wounded soldiers. So, even if the displayed amunition level is 0, they might still have enough to fire a few volleys when attacked.

Bonjour Msr. Soldat Louis,

Merci ....  a most reasonable explanation .... but, what if Defense Rgt has few or no casualties .... do they carry spare bullets in big pantaloon pockets?  .... :lol:

Cordialement, DoE

Hors ligne Soldat Louis

  • Major
  • ***
  • Messages: 593
Re : Cannot Make Screenshots During Gameplay
« Réponse #5 le: 15 janvier 2012, 00:06:12 am »
Ah yes, in this case it is hard to explain

Hors ligne Duke of Earl

  • Duc d’Earl
  • Général de Brigade
  • ****
  • Messages: 1360
  • Duc d'Friedland
Re : Re : Cannot Make Screenshots During Gameplay
« Réponse #6 le: 16 janvier 2012, 02:09:58 am »
Ah yes, in this case it is hard to explain

Bonjour Msr. Soldat Louis,

Well .... may be not so hard to explain after all .... because, before I start Albuera scenario, maybe I forget to reset game Options to 'Historical' (limited) ammunition in F7 Manual....  :oops:

I usually rely upon Main Menu game Options for these game settings .... maybe LGDN 03b doesn't move these game settings into scenarios? ....  :?:

Cordialement, DoE

« Modifié: 16 janvier 2012, 02:13:34 am par Duke of Earl »

Hors ligne zu Pferd

  • Colonel
  • ***
  • Messages: 887
    • [IMG]http://i59.tinypic.com/20f5jja.jpg[/IMG][IMG]http://i59.tinypic.com/20f5jja.jpg[/IMG]
Re : Cannot Make Screenshots During Gameplay
« Réponse #7 le: 17 janvier 2012, 17:14:08 pm »
Soldat Louis, bonjour ! :D

there have been other instances  of Infantry in defense order not retreating
until they are down to 93 men from 2400, when they finally get up to 'leave the field'
 I've seen it myself on MP games, as well asother testers. My opinion is that it is a bug.
As far as the ammo I proposed ammunition wagons to JMM in a post in the 'Evolution of the Game'
to reflect  historical and unlimited : ammunition wagons that can be captured or blown up
could effect the behavior of artillery fire and musketry fire in a division or a corps...gathering ammo
is not a fictional battlefield behavior   :D  8)

quote:  I can't make screenshots...

I presume you mean you can`t show the defend to the last man behavior    :p
« Modifié: 17 janvier 2012, 17:16:53 pm par zu Pferd »
`` Non ridere, non lugere, neque detestari, sed inteligere``
Spinoza

Hors ligne Duke of Earl

  • Duc d’Earl
  • Général de Brigade
  • ****
  • Messages: 1360
  • Duc d'Friedland
Re : Re : Cannot Make Screenshots During Gameplay
« Réponse #8 le: 17 janvier 2012, 22:41:31 pm »
quote:  I can't make screenshots...

I presume you mean you can`t show the defend to the last man behavior    :p

Bonjour Msr. zu Pferd,

Yes, most correct! .... if this 'super-galvanized' defense bug is not in certain view zone, then screenshot "W' key apparently functions  OK .... just completed a small test without any such 'buggy' behaviour present in current gameplay (or on view screen either) .... very astute observation, I did not know this .... merci ....  :) 8) ;)

Cordialement, DoE